«Осінній інтенсив» - день ІV, або «Пекельна кухня»
У зв’язку зі змінами в нормативно-правовій базі щодо харчування учнів закладів загальної середньої освіти, взяттям Першою леді під особистий патронат харчування школярів, власне, самі зміни – колосальні! Це і новий санітарний регламент, і впровадження системи НАССР, і зміна норм харчування, і нове меню за Клопотенком!
П’ятого листопада на базі Бершадського закладу загальної середньої освіти № 3 відбулося практично-теоретичне навчання для медичних працівників та кухарів закладів. Охоплено понад 50 працівників. Навчання проходило за двома напрямками. Перший напрямок: приготування страв за збірником Євгена Клопотенко, створення технологічних карток, підрахунок калорійності. Майстер клас проводили викладачі Бершадського професійного ліцею, технологи харчової промисловості Чернієнко Інна Дмитрівна, Медецька Тетяна Анатоліївна та Розлуцька Вероніка Олександрівна.
Другий напрямок: організація харчування в закладі загальної середньої освіти, реалізація принципів НАССР. Учасники в режимі «запитання-відповідь» працювали з начальником відділу Держпродспоживслужби Покотило Юлією Олександрівною та директором Бершадського центру професійного розвитку педагогічних працівників Когут Оксаною Миколаївною. В онлайн-режимі до зустрічі долучався консультант ГО "СФЕРО" з впровадження НАССР Андрій Мартенюк.
Навчання було організовано у групах та підгрупах, перша група займалася з 9-ї до 12-ї години, друга – з 13-ї до 16-ї години. Ротація відбувалась між підгрупами через півтори години.
Щиро вдячні за співпрацю керівництву та працівникам харчоблоку Бершадського ЗЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 за можливість проведення такого потрібного та яскравого заходу!






